Zonne-systemen / energie systemen

 

Download de PDF folder
Wapserveen.com is in 2004 ontstaan in de gelijknamige plaats in Wapserveen in Drenthe. De eigenaren, Jan Blok en Angelique Schipper-Blok, zijn begonnen met een melkveehouderij. Later is het bedrijf verder uitgebreid met onder andere aardbevingsbestendige loghouses, een imkerij, een Bed & Breakfast, een atelier en koeien voor scharrelvlees. Bij Wapserveen.com staat duurzaam en ecologisch ondernemen voorop, vandaar de keuze voor een off-grid systeem van Victron Energy.

Duurzaam en ecologisch ondernemen, Wapserveen.com past op allerlei manieren duurzaamheid en ecologisch ondernemen toe, zowel bedrijfsmatig als in het dagelijkse leven. Zo is het woonhuis vervaardigd uit 100% biologisch hout, In het huis wordt gebruik gemaakt van een bio kachel en op het terrein is een eigen waterpomp aanwezig. Verder draaien het bedrijf en het woonhuis op groene stroom door middel van zonnepanelen.

Zonne-energie

Op het dak van Wapserveen.com liggen 544 zonnepanelen, waarvan 120 panelen gekoppeld zijn aan het off-grid systeem van Victron Energy. De overige 424 panelen worden gebruikt om direct terug te leveren aan het net middels een netgekoppelde omvormer.

Systeem

3 x 48V 10kVA Quattro units

24 x 2V OpzS 1520Ah in een 48 volt accu bank 1 x BMV 700 battery monitor

1 x Color Control GX 1 x Phoenix lader

Werking van het systeem

Overdag worden de accu’s opgeladen door middel van zonne-energie, Wanneer de accu’s vol zijn en er nog steeds energie wordt geproduceerd door de zonnepanelen wordt de overige stroom terug geleverd aan het net.

Op deze manier worden de accu’s altijd volgeladen zodat ze ’s nachts weer ontladen kunnen worden.

In de zomerperiode, wanneer er voldoende zonne- energie beschikbaar is, kan het bedrijf tot 3 weken zonder het net draaien.

Wanneer er te weinig zonuren zijn om de accu’s vol te laden, wat voornamelijk in de winterperiode zal gebeuren, zal het systeem kort gebruik maken van het net en worden de accu’s bijgeladen middels netstroom.

Verbruikers

Het grootste stroomverbruik komt voort uit de scharrelvleeshouderij, Hier wordt gebruik gemaakt van apparatuur wat dag en nacht beschikbaar moet zijn en niet zonder stroom kan, zoals een KW krachtstroom, motoren en verlichting. Daarnaast wordt de stroom uit de accu’s gebruikt voor apparatuur in huis, zoals een vaatwasser, wasmachine, droger, verlichting, etc.

Tot slot wordt de Johannes postkazerne, die in de buurt van het terrein ligt, door Wapserveen.com voorzien van groene stroom. De kazerne gebruikt de stroom om de allerdaagse activiteiten van de militairen mogelijk te maken.

Wapserveen

Wapserveen.com

Registered at BBIE, Benelux office for intellectual property 

Schipslootweg 5a
8351 HV Wapserveen
The Netherlands

Contact

Telefoon:


Wapserveen.com: 06-53431969   
Email: dnepjr@hotmail.com

 

Al onze producten zijn 100% duurzaam, eerlijk en biologisch!