Fruit

in de hobbymatige fruitkwekerij vinden De derde en vierde generatie fruitkwekers vinden hun doorgang, Geschiedenis: Naast de dagelijkse werkzaamheden in de staatsmijnen exploiteerden De Gebroers Schipper fruitkwekersbedrijf te Stein. De gebroeders Schipper gebruiken geen gif en er werd niet gespoten.Een Biologisch dynamisch fruitbedrijf fruit en bessen kweek in de jaren 50, Unicum!

Tussen 1965 en 1974 werd de kolenproductie afgebouwd, de Familie Schipper vertrok naar het hoge Noorden in 1970 op zoek naar vervangende werkgelegenheid en wederom ontstond er een combinatie van dubbele banen waarbij naast de dagelijkse werkzaamheden de fruitgaard doorgang werd geboden.

2005  de vierde generatie Schipper exploiteerd alle vergaarde kennis vanuit de oude bongerd/fruitgaard in Wapserveen "een hele kunst", De grond is schaars waardoor er een achterstand ontstaat in de ontwikkeling van de fruitbomen. 

Op de kwekerij treft u een uitgebreide teelt van appelbomen tot aangeplante vlierbessenbomen aan, De vlierbessen worden verwerkt tot een unieke vlierbloesemwijn van "De Drentse Krent die volgens eigen recept wordt gemaakt. Wij houden ons verder bezig met de teelt van onder andere de volgende peersoorten: Gieser Wildeman, Conference, Kweepeer.

Appelsoorten : Goudreinet, De Notarisappel, Lobo , Elstar , De Groninger Kroon Pruimsoorten,  Queen Victoria , Belel de Louvain Opal .

Bessensoorten : Blauwe bosbessen, amandel, hazelaar, Engelse Kers.

Kamperen in de Bongerd/fruitgaard behoort tot de mogelijkheden

 
 
Wapserveen

Wapserveen.com

Registered at BBIE, Benelux office for intellectual property 

Schipslootweg 5a
8351 HV Wapserveen
The Netherlands

Contact

Telefoon:


Wapserveen.com: 06-53431969   
Email: dnepjr@hotmail.com