• fotos trouw 3
 • zonnepanelen vanaf balkon
 • fotos trouw 5
 • Aardbevingsbestendig verstelbaar huis

  lees meer
 • Volledig off-grid met zonnepanelen

  Lees meer
 • Het duurzame huis werkt mee

  meer

Aardbevingsbestendig en ecologisch Bouwen

De Innovatie

De innovatie is een aardbevingsbestendig en ecologisch huis waarvan de bodemplaat drijft als een soort vlot. Het huis is gebouwd op een zwevende bettonnen plaat van ca.30 cm dik en wordt over de gehele oppervlakte daarop gedragen. Op deze bodemplaat zijn schroeven vastgeschroefd, De bodemplaat zit aan de funderende balken vast. De schroeven kunne strakker of losser worden gedraaid.De bodemplaat werkt alleen in combinatie met de houten woning, Op het interieur is eveneens dezelfde verstelbare techniek toegepast. De woning is getest in Japan op schaal zeven van Richter.

Het aardbevingsbestendig en ecologisch bouwen volgens dit innovatieve plan van bedenker Angelique Schipper is medio 2014 onder de aandacht gebracht bij o.a. De NAM , betrokkenen ,bewoners en gemeentes in en om het aardbevingsgebied.

Bouwen met hout is aanzienlijk gemakkelijker dan het doorlopen van planologische procedures, Een samengesteld internationaal bouwteam bouwde binnen twee weken het aardbevingsbestendige en ecologische huis plus bijbehorende bedrijfsgebouwen. Het hout is afkomstig uit duurzame bosbouw en komt als een soort bouwpakket.

Sedert 2005 houden wij ons bezig met de aardbevingsbestendige en ecologische bouw.

De gebouwen voldoen aan de eisen NPR 9998 ’Ontwerp en beoordeling van aardbevingsbestendige gebouwen bij nieuwbouw. Deze NPR voor aardbevingsbestendige gebouwen sluit aan op Eurocode 8 NEN-EN1998 – serie Ontwerp en berekening van aardbevings bestendige constructies. Deze euro code is een zesdelige Europese normenserie die de veiligheidsbepalingen van constructieve veiligheid bij aardbevingen geeft.

De provincie Groningen kan met de geteste aardbevingsbestendig ecologische huizen en gebouwen zijn voordeel doen, Je kunt beter voorkomen dat men schade krijgt dan achteraf vele discussies en kosten tegemoed te zien als gevolg van de schade.

Er wordt in de toekomst verdere samenwerking voorzien met de diverse betrokken partijen in het aardbevingsgebied.

U kunt met het bouwontwerp voldoen aan de NPR, De regeling is met name interessant voor projecten waarin  de ontwerpkeuzes al rekening is gehouden met aardbevingsbestendigheid. In dat geval zijn de meerkosten namelijk relatief laag en krijgt de opdrachtgever in feite een bonus voor het innovatief bouwen.
Het is raadzaam om zo vroeg mogelijk technisch advies in te winnen bij Wapserveen.com zodat u optimaal gebruik kunt maken van de regeling.

Nieuwbouw aardbevingsgebied  

Vergoedingen-regelingen-nieuwbouw-aardbevingsgebied

Diverse woningen modellen zijn getest in Japan, onderzoekers simuleerden een aardbeving met een kracht van zeven op de schaal van Richter. Zonnepanelen zijn gekoppeld aan een off-grid systeem en zorgen voor genoeg  groene stroom waardoor geen gebruik meer van het net hoeft worden gemaakt! Het gewicht van een loghous is 50% minder dan een vergelijkbaar huis gemaakt van steen en daardoor worden ook de seismische krachten met 50% verminderd, in combinatie met de zwevende bodemplaat en de verstelbaarheid van het huis is het loghuis volledig aardbevingsbestendig.

Registered at BBIE, Benelux office for intellectual property

 

 

Wapserveen

Wapserveen.com

Registered at BBIE, Benelux office for intellectual property 

Schipslootweg 5a
8351 HV Wapserveen
The Netherlands

Contact

Telefoon:


Wapserveen.com: 06-53431969   
Email: dnepjr@hotmail.com