Atelier/Galerie

Angelique Schipper is sedert 1991 werkzaam in haar eigen atelier als Illustrator/vormgever, Tevens is Angelique werkzaam als docent levensbeschouwing

In 1991 volgt Angelique de opleiding kunstgeschiedenis/geesteswetenschappen en Illustrator/Vormgever illustration voor toepassing, In 1993 rond Angelique haar tweejarige  studie aan de Universiteit voor Humanistiek af. De hierna volgende 17 jaar is Angelique werkzaam op vele soorten scholen in grote steden en kleine dorpen waar Angelique zich maatschappelijk inzet als  docent levensbeschouwing.

Angelique houdt zich bezig met het bedenken van karikaturen, cartoons, logo’s in diverse (duurzame) technieken voor o.a. maandbladen, reclamedoeleinden en particuliere opdrachten en vindt veelal in de avonduren plaats. Overdag is Angelique met grote betrokkenheid te vinden op een van haar vele scholen. Fijnschilder technieken van de oude meesters  heeft Angelique geleerd als leerling van Gijs van der sleen lid van schildersclub De ploeg. De combinatie van airbrushtechniek en olieverftechnieken zorgen voor hoogste lichten en diepste schaduweffecten.

 

Angelique verzorgd tekenlessen met name gericht op kinderen met ADHD (aandachts-tekort-stoornis met hyperactiviteit) en PDD-NOS (aan autisme verwante contactstoornis).Deze ‘zorgkinderen’ ervaren vaak veel onrust en zij worden vaak overvraagd en/of overprikkeld, In veel gevallen moeten de kinderen zich continu aanpassen aan wat de omgeving van ze vraagt. Dit is voor kinderen met een dergelijke stoornis een hele opgave.

Zorg/Begeleiding van begaafden en hoger begaafde kinderen

Begeleiding van  groep hoger e/o anders begaafde leerlingen

snel van begrip, denkt en praat snel;

nieuwsgierig, intrinsiek gemotiveerd, wil problemen oplossen

perfectionistisch en daardoor vaak faalangstig;

creatief, veel nieuwe ideeën, eigenzinnig, wars van autoriteiten;

sterk gevoelig voor allerlei prikkels, zowel positief als negatief.

 

 

 

 

Wapserveen

Wapserveen.com

Registered at BBIE, Benelux office for intellectual property 

Schipslootweg 5a
8351 HV Wapserveen
The Netherlands

Contact

Telefoon:


Wapserveen.com: 06-53431969   
Email: dnepjr@hotmail.com