Lezingen

Hoe kan ik Duurzaam leven? We weten het eigenlijk allemaal wel: onze planeet is overbevolkt, de grondstoffen raken op, bomen worden gekapt en de zeeën zijn bijna leeg en vervuild. De één voelt zich geroepen als activist . De ander luistert braaf naar een kennis met geitenwollen sokken aan, maar maakt zich eigenlijk het liefst zo snel mogelijk uit de voeten als het over duurzaamheid gaat. 

Angelique Schipper denkt  dat we allemaal verbonden zijn met de natuur. Ieder op zijn of haar eigen manier.  Maar dat betekent nog niet dat iedereen ook duurzaam kan en wil leven. Van assertiviteitstrainingen voor jongvolwassenen ,thuis en daklozen opvang in de jaren 80 , maatschappij NT2 en creatieve vakken bij het COA begin jaren 90, in combinatie met haar studie  als docent levensbeschouwing , kunstgeschiedenis , illustraties voor toepassing- geesteswetenschappen ,verzorgt Angelique ruim 15 jaar lessen levensbeschouwelijk onderwijs op diverse scholen met diverse onderwijsvormen ,Tijdens deze lessen gaat Angelique niet in op praktische, discussie en standpunten van haar leerlingen, maar vanuit levensbeschouwelijke vraagstukken graaft zij dieper. Zo ook gaf zij  tekenlessen (creatieve vakken) aan groepen zeer moeilijk lerende kinderen ,veelal kinderen die naast hun verstandelijke beperking ook een lichamelijke en ontwikkelingsstoornissen vertonen.

Het roer om : medio 2005 start Angelique samen met haar partner Jan een Biologische volledig co2 zelfvoorzienend bedrijf ,zowel de woning als bedrijfsgebouwen zijn eigen ontwerp en dienen volledig ecologisch verantwoord te worden opgetrokken , de vele obstakels tijdens de aanbouw zorgen voor een andere leefstijl en andere werkzaamheden met een hoge mate van maatschappelijke verdraagzaamheid.

Vanuit haar kunstgeschiedenis achtergrond en haar Groninger roots stort Angelique zich op het project Waserveen.com ecologische en aardbevingsbestendige woningbouw medio 2014 volgen technische presentaties , nieuwbouw innovatie regeling beloond met een plekje in Goed Nieuws uit Nederland nov.2015 PDMA  Product Development & Management Association Nederland uitgave van PDMA-NL 50 inspirerende innovaties van Nederlandse Bodem . Een ode aan alle innovators die met passie en volharding hun idee hebben gerealiseerd. In 2015 volgt de koplopers award van Lean & Green De waarden van duurzame mobiliteit , van relevantie KPI,s 9 (2013) en de huidige situatie 1.192 kg CO2/FTE is er door Wapserveen.com een Co2 reductie van 24,4% behaald.

Duurzaam Bouwen en Duurzaam te rijden en Duurzaam te handelen Hoe kan je Duurzaam leven. De ecologische crisis bied nieuwe perspectieven op de mens en de aarde Angelique stelt de mens centraal en ziet het als een opdracht , om te kijken naar ons eigen zelfbeeld, moraal, gevoel voor verantwoordelijkheid. Alles wijst erop dat we een ruimere visie op het leven nodig hebben.

Wapserveen

Wapserveen.com

Registered at BBIE, Benelux office for intellectual property 

Schipslootweg 5a
8351 HV Wapserveen
The Netherlands

Contact

Telefoon:


Wapserveen.com: 06-53431969   
Email: dnepjr@hotmail.com